معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: این سازمان بارها مخالفت خود را در زمینه نحوه فعالیت های نفتی در بستر تالاب هورالعظیم اعلام کرده است.
وی اظهار کرد: خشک شدن یک تالاب سلامت مردم منطقه و به تدریج اهالی محدوده وسیع تری را به خطر می اندازد، بنابراین باید بخشی از درامد ناشی از برخی فعالیت ها در بستر یک تالاب و به طور کلی در طبیعت صرف حفاظت از آن اکوسیستم شود.
کیخا تاکید کرد:سازمان حفاظت محیط زیست مخالف بهره برداری از منابع زیر زمینی مانند نفت و گاز نیست، اما معتقد است باید تمام این فعالیت ها کاملا علمی و همراه با حفاظت از محیط زیست انجام شود.
وی به بروز توفان گرد و غبار چندی پیش در استان خوزستان اشاره کرد و گفت: این پدیده قطعا نتیجه بی مبالاتی انسان ها و بهره برداری نادرست از منابع و طبیعت بوده است.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست ادامه داد: برای انجام فعالیت های نفتی در بستر تالاب هورالعظیم، این تالاب را با ایجاد جاده ای عریض به دو بخش تقسیم کرده اند که یک بخش آن آبدار و دارای نی های بلند و بخش دیگر خشک شده است که سازمان محیط زیست بارها مخالفت خود را برای این روش اعلام کرده است.
وی افزود: با پیگیری های سازمان حفاظت محیط زیست یکی از دایک های میانی ( آب بند ) باز شد و اکنون آب راهی بستر تالاب می شود اما این میزان کافی نیست و باید دایک های بیشتری باز شود.
کیخا تاکید کرد: در ارتباط با تالاب های هورالعظیم یا شادگان و تمام تالاب های دیگر اصرار و اعتقاد داریم اگر قرار است تنوع زیستی کشور حفظ و مردم زندگی سالمی داشته باشند باید حقابه تمام اکوسیستم های آبی مانند تالاب ها و رودخانه ها رعایت شود و هرگونه فعالیت مخربی که اثرات آن غیر قابل جبران است، یا نباید انجام شود یا اینکه اصلاحی در آن صورت گیرد.
هورالعظیم بزرگترین تالاب استان خوزستان و یکی از بزرگترین تالاب های داخلی ایران است. حدود یک سوم این تالاب در ایران و مابقی آن در کشور عراق است. این تالاب از دیدگاه منابع جانوری و گیاهی بسیار غنی بوده اما اکنون رو به نابودی است و بخش بسیار زیادی از آن خشک شده و به منشا داخلی برای بروز ریزگردها تبدیل شده است.
این تالاب از آب های رود کرخه، دویرچ و بخشی از آب اروند رود تشکیل شده است.
تاریخ خبر: 09/12/1393
مطالب مرتبط :
نظرات شما عزیزان: